Over mij Afdrukken E-mailadres

"Het is de moeite waard om te sterven om te weten te komen wat het leven betekent."

T.S. Eliot

U bent van harte welkom op mijn site ‘Licht dat leven geeft’.jeroenbosch

Misschien moet ik me verder even voorstellen:

Ik ben Gelland Haarsma, heb toen ik vier jaar oud was een bijna-doodervaring ( BDE) gehad. Maar heb die bijna- doodervaring pas in mijn 47-ste levensjaar een plekje kunnen geven. Waarschijnlijk heeft een nieuwe BDE, ervoor gezorgd, dat de bijzondere BDE van toen, als puzzelstukjes, eindelijk zijn bestemming heeft gevonden.

Ik ben, bij dit schrijven, 48 jaar oud. Al enige jaren ben ik contactpersoon voor de stichting Merkawah. Deze stichting begeleid mensen, die na het hebben of het opnieuw verwerken van een bijna- doodervaring, hulp nodig hebben, deze ervaring te verwerken en te integreren in hun leven. Immers, een BDE, kan je leven aardig op zijn kop zetten. Je leven wordt vaak minder materialistisch, je hebt in de meeste gevallen geen angst meer voor de dood en wordt spiritueler.

Ik weet dat ik God en Jezus heb ontmoet. Daardoor is mijn geloof sterk veranderd. Veel bijna-doodervaarders voelen zich daarom vaak ook niet meer thuis binnen de dogma’s van de kerk. Dat is jammer, want vooral zij kunnen heel veel vertellen over het koninkrijk Gods en hoe het is om vooral in vrijheid te geloven.

Een bijna-doodervaring, kan verder tot gevolg hebben, dat je hoog-sensitief wordt. Het kan dat je na een bijna- doodervaring, feilloos weet aan te voelen wat een ander voelt. Weet wanneer een ander tegen je liegt. Als je, je voor de eerste keer dat bewust wordt, vraag je, je misschien wel even af wat er precies mis met je is.

Naast contactpersoon van Merkawah ben ik kunstenares, doe vrijwilligerswerk bij mijn Protestantse gemeente en vervul een taak in oecumenisch werkverband voor de Raad van Kerken te Balk.

Verder ben ik eigenaresse van een theetuin, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar ruimte is voor gesprek.

Samen met mijn man, zijn er nog drie zonen, in de leeftijd van 18 tot 28 jaar oud.

Zeker één van onze zonen is hoog-sensitief en heeft tijdens zijn geboorte een BDE gehad.

Steeds meer kinderen kunnen op de basisscholen hun draai niet meer vinden. Vinden het op school te druk en kunnen zich maar slecht concentreren. Ze passen niet meer in het onderwijs, zoals dat nu aangeboden wordt. Daardoor lopen ze de kans om steeds slechter en onder de maat, te presteren en dreigen soms zelfs een verkeerd stempel opgedrukt te krijgen zodat ze op verkeerde scholen, speciaal onderwijs, terecht komen. Deze kinderen vallen daar buiten de boot. Omdat er niets aan hun inteligentie mankeert.

Het weten dat ik als kind, ‘overgevoelig’ was, wat we nu hoogsensitiviteit noemen en het weten dat een zoon van ons hoogsensitief is. Heeft bij mij in ieder geval heel wat losgemaakt. Gelukkig heeft mijn kind een moeder die hem kan begrijpen en kan stimuleren om wegen te vinden, om toch zo goed mogelijk te functioneren.

Binnen de stichting Merkawah, zijn we bezig met het begrip sensitiviteit bij kinderen. Immers, in deze kinderen ligt een andere toekomst, waarin we anders en beter met elkaar om zullen leren te gaan.

Mocht u meer willen weten over (hoog) sensitiviteit bij kinderen, dan verwijs ik u graag naar de volgende website:

www.lihsk.nl

Verder zijn we binnen Merkawah met een kleine commissie bezig met het thema "Angstaanjagende BDE's". Op 15 september hebben we de eerste bijeenkomst hierover. Mocht u een angstaanjagende BDE hebben gehad en er over willen praten binnen een groep waar  in alle geduld en niet veroordelend, in liefde naar uw verhaal zal worden geluisterd, u bent van harte welkom. Ik verwijs u voor eventuele opgave of om telefonisch, schriftelijk of via mail uw verhaal kwijt te kunnen, naar de website van de stichting Merkawah  www.merkawah.nl . Onder het kopje "Bijeenkomsten', vindt u hier meer informatie over.

Mocht u naast de informatie op deze website, nog meer over mij willen weten , dan kunt u via de volgende links mijn andere websites bezoeken:

www.leveniskunst.nl
www.theetuinkolderwolde.nl

 

 

 

Laatst aangepast op woensdag 30 januari 2013 21:00
 
© 2018 Licht dat leven geeft
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.